Okej inte för att man kan kalla det morgon längre men ändå, bilden nedan var i alla fall min proteinrika frukost som är så jäkla god. Ni måste pröva! Det är inte nån rocket science vad detta är för nåt (eftersom ni har ögon) men vi kan prata lite kort om vad som ligger på tallriken. Det är en mosad lite mindre avokado blandat med lite chiliflakes och salt, knaperstekt bacon (ett halvt lite mindre paket), protein cottage cheese och ett pocherat ägg. Pocherat är min favoritsätt att äta ägg och alla borde kunna göra det.
Så här får man till ett bra pocherat ägg: koka upp vatten men inte så att det faktiskt kokar för fullt, mer att du hör att vattnet är varmt och bubblar lite smått. Ha även i lite vitvinsvinäger och salt. Vitvinsvinäger gör typ så att vitan håller ihop sig och håller sig till äggulan. Jag brukar knäcka ett ägg i en soppslev och försiktigt hälla i det från soppsleven till vattnet och sen låta det koka i typ 2-3 min tills allt är lite mer kompakt. Ta upp ägget med soppsleven igen och häll av vattnet och servera på valfritt sätt.
// Okay, not that you still can call it morning but anyway, the picture shows my protein rich breakfast that tastes so good. You have to try it! It's not exactly rocket science (since you guys have eyes) but lets talk shortly about what's on the plate. It's a small mashed avocado with chili flakes and salt, crisply fried bacon (half of a tiny package), protein cottage cheese and a poached egg. Poached is my favorite way to eat egg and everyone should be able to make a poached egg.
So here is a quick guide to a greatly poached egg: boil water, but not to heavy. Just so you hear that the water is warm and makes tiny bubbles. Add some white wine vinegar and salt. The vinegar makes the egg white more compact and keeps to the yolk. I usually crack the egg into a soup ladle and then carefully put the ladle into the water and let the egg boil for like 2-3 minutes until the egg looks more compact. Take the egg out using the ladle again and rinse the water and serve it the way you like.